Sannyasi-Led One-Day Online Retreat

Sunday, October 24

8:00 a.m.

– 5:00 p.m.

(IST)

About the Event

Silence and seclusion are the secrets of success. In this modern life of activity there is only one way to separate yourself from its ceaseless demands: get away from it once in a while.

— Paramahansa Yogananda

A one-day online retreat in English was conducted by YSS sannyasis on Sunday, October 24, 8:00 a.m. – 5:00 p.m. (IST).

The theme of the retreat was “Changing Our Mortal Consciousness and included group practice of the YSS/SRF Energization Exercises, periods of silent meditation, kirtan, and an inspirational talk.

The retreat was held in two sessions:

  • Session 1: 8:00 a.m. to 12:45 p.m. (IST)
  • Session 2: 2:00 p.m. to 5:00 p.m. (IST)

Retreat Schedule

One-Day Retreat Schedule

Timings
(IST)

Schedule

Duration

8:00 a.m. to 11:25 a.m. Welcome
Energization Exercises
Introduction
Meditation, Chanting, and Healing Prayers
3 hours and 25 minutes
11:25 a.m. to 11:45 a.m. Break: Relax, Deep Breathing, Short Walk, Stretch 20 minutes
11:45 a.m. to 12:45 p.m. Inspirational Talk 1 hour
12:45 p.m. to 2:00 p.m. Food Break & Relaxation 1 hour 15 minutes
2:00 p.m. to 2:45 p.m. Kirtan Session 45 minutes
2:45 p.m. to 5:00 p.m. Energization Exercises
Meditation, Chanting, and Healing Prayers
Closing Remarks and Prayer
2 hour 15 minutes

New Visitor

You may explore the following links to know more about Paramahansa Yogananda and his teachings.

Share this on

This site is registered on Toolset.com as a development site.